Uit de oven

Basisrecept: zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen zijn een echte superfood. Gebakken in de oven of op de grill, ze zijn het perfecte bijgerecht.

zoete aardappel oven

(Voor 4 personen)

  • 4 zoete aardappelen
  • 250 g kwark
  • 50 g slagroom
  • 2 sjalotjes
  • 4 groene uien
  • 1/2 handvol Chinese bieslook
  • 2 stengeltjes basilicum
  • 2 stengels koriander
  • olie
  • gemalen komijn
  • zout
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappelen grondig en prik een aantal keren met een vork in de zoete aardappelen en leg ze op het bakpapier.

Maak een marinade klaar met 3 eetlepels olie, een beetje komijn, zout en peper en wrijf de aardappelen ermee. Bak de zoete aardappel ongeveer 45 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Na 30 minuten door met een vork te prikken, controleer of de
aardappelen al zacht zijn. Zo niet, doorgaan met bakken.

Terwijl de aardappelen in de oven bakken, meng de kwark met de slagroom, snij de sjalotjes, snijd de lente-uitjes in ringen en hak de kruiden fijn.

Meng alles goed en laat het groeien tot de zoete aardappelen klaar zijn. Snijd de zoete aardappelen in de lengte met een scherp mes of snijd ze in tweeën en smeer ze in met de kruidenboter. Klaar!