Zoete aardappel frieten

zoete aardappel frieten

Hoe maak je zoete aardappel frietjes?

Ze smaken gewoon onweerstaanbaar: knapperig aan de buitenkant, zacht en romig aan de binnenkant. Maar hoe worden ze zo lekker? Wat is het recept voor succes voor oranje-gouden friet? Net als bij normale frites zijn er twee verschillende bereidingen: klassiek in de friteuse of in de oven. Wat u ook kiest, in tegenstelling tot de gebruikelijke friet, moeten de zoete friet een extra behandeling ondergaan voordat ze worden verwarmd. Dit komt omdat de oranje exoten minder zetmeel bevatten dan aardappelen, waardoor ze teleurstellend papperig zijn als ze niet door de maizena zijn gerold.

1. Waterbad: Schil de zoete aardappelen grondig en snijd ze in 1 cm dikke frieten. Leg de frieten ongeveer 1 uur in koud water.

2.Shake it baby!: Dep de zoete aardappel frieten goed en plaats ze in een grote diepvrieszak. Voeg ongeveer 2 eetlepel maizena toe en schud goed, zodat de frieten gelijkmatig bedekt zijn met zetmeel.

3. Vetrijk: Verhit frituurvet in een friteuse of pan op tot 130 ° C en bak de frites in porties gedurende ongeveer 4 minuten. Verwarm het vet vervolgens tot ongeveer 175 ° C. Deze temperatuur wordt ongeveer bereikt wanneer kleine belletjes op een houten lepel in het vet worden gevormd. Frituur de friet ongeveer 3 minuten, til ze op en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. Vetarm: Een recept voor zoet aardappel frietjes met weinig vet? Goed idee, maar in de oven zijn de frieten meestal niet zo knapperig. Een truc: sla het eiwit in een kom tot het half stijf is en trek de met zetmeel bestrooide frieten meerdere keren door het eiwit. Leg ze op een bakplaat met olie en bak ze in de oven op 225 ° C gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai halverwege de baktijd. Dus vet en calorieën worden voor een groot deel weggelaten, maar het resultaat is nog steeds heerlijk knapperig!