zoete aardappel burger

Zoete aardappel bonen hamburger

Burgers zijn op dit moment een trend. Wat dacht je van een zelfgemaakte zoete aardappel hamburger?

Ingrediënten voor 6 personen

  • Koolzaadolie
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen
  • 1 fijngehakte ui
  • 5 eetlepels havermout
  • 2 EL Sojamelk
  • 2-3 tl barbecue kruiden
  • , Fijngehakt 2 eetlepels peterselie
  • zout
  • Versgemalen peper
  • hamburger broodje
  • Sla
  • Tomaten schijfjes
  • Rode ui, gesneden
  • Mayonaise (zie hieronder voorbereiding)
  • BBQ Sauce (zie hieronder voorbereiding)

Directions

  1.  Een bakplaat met bakpapier. Zoete aardappel door de helft, strooi de snijvlakken met plantaardige olie en leg de snijvlakken naar beneden op de bakplaat. 
  2. Bak op 200 graden in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten totdat de zoete aardappel zacht isSpoel de zwarte bonen goed, laat uitlekken en prak de helft in een kom.. Dit gaat goed met een aardappelstamper of een grof getande vork.
  3. Zoete aardappel met lepel uit de schil halen, vruchtvlees toe te voegen aan de gepureerde bonen in de kom. Ui, havermout, sojameel, kruiden en peterselie ook toevoegen en kneden. Breng op smaak pittige smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Met natte handen zes hamburger vormen maken en leg hem op een bord voor ten minste 20 minuten in de vriezer.
  5. Burger met koolzaadolie bestrooien en gril ze aan beide kanten bruin. Draai slechts een keer. Hamburgerbroodje gesneden en plaats de snijvlakken kort op de grill.
  6. Elk een theelepel mayonaise op de onder- en bovenzijde met sla. Voeg vervolgens tomaat en ui en wat BBQ saus toe. Deksel erop, klaar.

 

Mayonaise:

100 ml sojamelk (ten minste drie gram eiwitgehalte / l), een theelepel mosterd en 2-3 eetlepels citroensap mengen met de menger met hoge mengvat. Giet langzaam 200 ml koolzaadolie. Terwijl de mixer trekken langzaam omhoog. Breng op smaak met zout. (Resultaten in een klein glas)

BBQ saus:

goed te mengen 250 ml ketchup, elk vier eetlepels veganistisch worcestersaus en balsamico azijn met een garde. Roer twee eetlepels agave nectar. Breng op smaak met zout en chilipoeder. (Resultaten in een klein glas).

Een bakplaat met bakpapier. Zoete aardappel door de helft, strooi de snijvlakken met plantaardige olie en leg de snijvlakken naar beneden op de bakplaat. Bak op 200 graden in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten totdat de zoete aardappel zacht isSpoel de zwarte bonen goed, laat uitlekken en prak de helft in een kom.. Dit gaat goed met een aardappelstamper of een grof getande vork.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*