zoete aardappel sesam

Sesam zoete aardappel

Heerlijk om te snacken, voor gasten of als een overheerlijk bijgerecht met groenten. Gewoon heerlijk!

Ingrediënten voor twee porties

  • 1 zoete aardappel (ongeveer 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Balsamico bianco
  • 2 theelepels ahornsiroop of agave siroop
  • 2 liter water
  • 1 1/2 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel peterselie
  • zout

Voorbereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd het grof. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe draaien.
  2. Pel en pers knoflookteentjes. Meng met balsamico bianco, ahornsiroop of agave siroop, water en anderhalve theelepel zoete en roze paprika. Breng de mojo op smaak met zout.
  3. Voeg na ongeveer tien minuten sesamzaadjes toe aan de zoete aardappelen en bak ze vijf minuten. Vervolgens blussen met limoensap en peterselie mengen, kruiden met zout.
  4. Serveer zoete aardappelblokjes met de mojo om te dippen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*