zoete aardappel met spinazie

Gebakken zoete aardappelen met spinazie en geitenkaas

Een gezond hoofdgerecht uit de oven: gebakken zoete aardappelen gevuld met spinazie en geitenkaas.

Hou je van zoete aardappelen? Voor mij was het eerlijk gezegd liefde na de derde of vierde poging.
De meeste van deze oranje knollen zijn zeer neutraal gekruid en ze smaken altijd een beetje ‘meelderig’.

En ik kan deze variant ook niet weerstaan ​​uit de oven. En wat nog mooier is: het is gemakkelijk! Je moet niet te hongerig zijn, want je moet een tijdje wachten om te het te kunnen eten. ,
,

Na de eerste keer in de oven zitten er nog een paar extra ingrediënten op. Dit kunnen bijvoorbeeld spek, mozzarella en tomaten zijn.
Of lente-uitjes, mais en geraspte emmentaler.

Vooral heerlijk is deze vegetarische versie met geitenkaas, spinazie en kikkererwten. Dan is het tijd om in de oven te bakken en een paar minuten te wachten voordat we honger kunnen lijden.

Zoete aardappel met spinazie geitenkaas

Ingrediënten voor 4 halve zoete aardappel helften (genoeg voor 2-4 porties, afhankelijk van de honger)

  • 2 zoete aardappelen (elk ongeveer 400 g)
  • 2 theelepels olijfolie
  • ½ blik kikkererwten (120 g)
  • Zout, cayennepeper, komijn, gemalen
  • geraspte schil van ¼ biologische citroen
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 75 g geitenkaas
  • 35 g geraspte kaas (bijv. Gouda)

 

voorbereiding:

  1. Was de zoete aardappelen, wrijf droog en snijd ze in twee. Wrijf zowel de snijvlakken als de kom met olie in. Bak op een met bakpapier bedekte bak ongeveer 40 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte, middenstreep).
  2. Hak intussen kikkererwten in een zeef, laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout, cayennepeper, komijn en citroen. Doe de spinazie in de zeef, giet er kokend water (uit de waterkoker) overheen en schuim het af. Druk de spinazie uit en snijd hem ruw. Meng met de kikkererwten.
  3. Verwijder wat pulp van de binnenkant van de zoete aardappelen in stukjes en leg ze onder het spinazie-mengsel. Vul opnieuw in twee helften en bedek met geitenkaas in stukjes en geraspte kaas. Bak ongeveer 10 minuten op dezelfde temperatuur.
    Nu is er eten, ja!

Mijn advies: als er nog wat over is, kunnen de zoete aardappelen de volgende dag opwarmen. Zet de oven op 180 graden. Snijd zoete aardappelen bedekt met aluminiumfolie en verwarm gedurende 10-15 minuten.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*